لقاء الاحبه
عزيزي الزائر مرحبا بك في منتداك منتدي لقاء الاحبه
خصص من اجل راحتكم
نحن نريدك ان تكون سعيد معنا
سجل معنا ودردش وبوح بما في صدرك وكن من الملوك
وعيش حياتك كما ينبغي
ملحوظه التسجيل لن يأخذ منك الا ثواني
قد تسعدك باقي حياتي
يسعدنا تشريفكم لنا
تحياتي الاداره ابوكريم
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

Like/Tweet/+1
مرحبا بكم في منتداكم لقاء الاحبه نورتوا المنتدي بيتكم الثاني قوموا بالتسجيل معنا للتعرف علينا ومجاره العصر
سحابة الكلمات الدلالية

المواضيع الأخيرة
» ليله من الليالي
الأربعاء سبتمبر 19, 2018 12:25 pm من طرف Admin

» همسه حنان من الزمان
الإثنين أبريل 30, 2018 12:49 pm من طرف Admin

» حكت لي فسمعتها
الثلاثاء أبريل 10, 2018 2:12 pm من طرف Admin

» عاوزه مني ايه
الخميس أبريل 05, 2018 3:16 pm من طرف Admin

» ساكن الروح
الأربعاء مارس 14, 2018 1:29 pm من طرف Admin

» حبيبتي وانا محبوبها
الأربعاء مارس 07, 2018 12:27 pm من طرف Admin

» حب وكثير من الحرمان
الإثنين مارس 05, 2018 10:32 pm من طرف Admin

» نعم انها الام
الخميس مارس 01, 2018 9:44 am من طرف Admin

» هجرك كسر روحي
الأحد فبراير 25, 2018 12:43 pm من طرف Admin

نوفمبر 2018
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

اليومية اليومية

التبادل الاعلاني

انشاء منتدى مجاني



مرحبا بكم في منتديات لقاء الاحبه
عزيزي الزائر مرحبا بك في منتي لقاء الاحبه نحن نسعي لنقدم الافضل وما يتناسب مع اذواقكم اذا كنت تريد ان تعبر فقم بالتسجيل معنا

احدي طرق عمل التونه

اذهب الى الأسفل

احدي طرق عمل التونه

مُساهمة من طرف Admin في الجمعة مايو 24, 2013 5:07 pm

طريقة عمل التونة زى الجاهزة بالظبط

المقادير


سمكة تونة ( وهى بتبقى كبيرة بتعدى الكيلو) او كيلو سمك ماكريل
ثوم وملح وفلفل و جزر وليمون وكمون وبصل وورق لورا و ملعقة خل

الصوص:
رأس ثوم + ملح وكمون + نص كوب زيت + ربع كوب خل + عصير تلات لمونات

الطريقة بقى:

طبعا هنغسل السمكه كويس بعد تنظيفها وأفتحها للأخر وأنزع منها سلسلة الظهر بتاعة الشوك وهتطلع بسهوله وهقطعها فصوص كبيره وهى لونها زى اللحمه غامق كده بس ما تقلقيش من اللون بعد السلق بتفتح خالص.

وطبعا تبلتها بالثوم والليمون وكمون وملح وفلفل وسبتها.

وبعدين حطيت حله على النار فيها ماء وجزر وليمون وكمون وبصل وورق لورا و ملعقة خل وعلى النار لغاية ما يغلى

وبعدين أضع السمك المتبل بهذا الماء المغلى ( بس لو سمك ماكريل هنسويه ع البخار عشان ميتهريش)

وأتركها حوالى ساعه وما تقلقيش من طول المده لان السمكه تبدو طريه بس لما تحطيها تسلق بتشد شويه لانها شبه اللحمه زى ما قلت قبل كده

وبعدين نطفىء النار ونصفيها فى مصفه وهتشوفى لونها افتح ازاى.

فصصته فصوص متوسطة الحجم
وبعدين أعمل الصوص

عباره عن رأس ثوم وأدقها بملح وكمون ---- وحوالى نصف كوب زيت ---- وربع كوب خل ---- عصير ثلاث ليمونات

وأضع كل مقادير الصوص على النار وأضع فيها فصوص السمك وأتركها تغلى مدة عشر دقائق لتتشرب جزء من الصوص وبس كده خلاص أتركه يبرد .

وبعدين ممكن أضعه فى علب فى الثلاجه لحين الاستعمال...ولو الصوص قليل أزود شوية زيت على وجهه للحفظ

ممكن أضافة فلفله حاره حسب الرغبه مدقوقه مع الثوم للى بيحب التونه الحاره وشوية طحينه ورغيف وبالف هنا وشفا
تحياتي ابوكريم
avatar
Admin
المدير العام
المدير العام

عدد المساهمات : 323
تاريخ التسجيل : 01/05/2013
العمر : 32
الموقع : http://kinger.ahlamontada.com/

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://kinger.ahlamontada.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى