بحـث
Like/Tweet/+1
مرحبا بكم في منتداكم
لقاء الاحبه
نورتوا المنتدي بيتكم الثاني
قوموا بالتسجيل معنا للتعرف علينا ومجاره العصرسحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
مرحبا بكم في منتديات لقاء الاحبه
عزيزي الزائر مرحبا بك في منتي لقاء الاحبه
نحن نسعي لنقدم الافضل وما يتناسب مع اذواقكم
اذا كنت تريد ان تعبر فقم بالتسجيل معنااحدي طرق عمل التونه
صفحة 1 من اصل 1
احدي طرق عمل التونه
طريقة عمل التونة زى الجاهزة بالظبط
المقادير
سمكة تونة ( وهى بتبقى كبيرة بتعدى الكيلو) او كيلو سمك ماكريل
ثوم وملح وفلفل و جزر وليمون وكمون وبصل وورق لورا و ملعقة خل
الصوص:
رأس ثوم + ملح وكمون + نص كوب زيت + ربع كوب خل + عصير تلات لمونات
الطريقة بقى:
طبعا هنغسل السمكه كويس بعد تنظيفها وأفتحها للأخر وأنزع منها سلسلة الظهر بتاعة الشوك وهتطلع بسهوله وهقطعها فصوص كبيره وهى لونها زى اللحمه غامق كده بس ما تقلقيش من اللون بعد السلق بتفتح خالص.
وطبعا تبلتها بالثوم والليمون وكمون وملح وفلفل وسبتها.
وبعدين حطيت حله على النار فيها ماء وجزر وليمون وكمون وبصل وورق لورا و ملعقة خل وعلى النار لغاية ما يغلى
وبعدين أضع السمك المتبل بهذا الماء المغلى ( بس لو سمك ماكريل هنسويه ع البخار عشان ميتهريش)
وأتركها حوالى ساعه وما تقلقيش من طول المده لان السمكه تبدو طريه بس لما تحطيها تسلق بتشد شويه لانها شبه اللحمه زى ما قلت قبل كده
وبعدين نطفىء النار ونصفيها فى مصفه وهتشوفى لونها افتح ازاى.
فصصته فصوص متوسطة الحجم
وبعدين أعمل الصوص
عباره عن رأس ثوم وأدقها بملح وكمون ---- وحوالى نصف كوب زيت ---- وربع كوب خل ---- عصير ثلاث ليمونات
وأضع كل مقادير الصوص على النار وأضع فيها فصوص السمك وأتركها تغلى مدة عشر دقائق لتتشرب جزء من الصوص وبس كده خلاص أتركه يبرد .
وبعدين ممكن أضعه فى علب فى الثلاجه لحين الاستعمال...ولو الصوص قليل أزود شوية زيت على وجهه للحفظ
ممكن أضافة فلفله حاره حسب الرغبه مدقوقه مع الثوم للى بيحب التونه الحاره وشوية طحينه ورغيف وبالف هنا وشفا
تحياتي ابوكريم
المقادير
سمكة تونة ( وهى بتبقى كبيرة بتعدى الكيلو) او كيلو سمك ماكريل
ثوم وملح وفلفل و جزر وليمون وكمون وبصل وورق لورا و ملعقة خل
الصوص:
رأس ثوم + ملح وكمون + نص كوب زيت + ربع كوب خل + عصير تلات لمونات
الطريقة بقى:
طبعا هنغسل السمكه كويس بعد تنظيفها وأفتحها للأخر وأنزع منها سلسلة الظهر بتاعة الشوك وهتطلع بسهوله وهقطعها فصوص كبيره وهى لونها زى اللحمه غامق كده بس ما تقلقيش من اللون بعد السلق بتفتح خالص.
وطبعا تبلتها بالثوم والليمون وكمون وملح وفلفل وسبتها.
وبعدين حطيت حله على النار فيها ماء وجزر وليمون وكمون وبصل وورق لورا و ملعقة خل وعلى النار لغاية ما يغلى
وبعدين أضع السمك المتبل بهذا الماء المغلى ( بس لو سمك ماكريل هنسويه ع البخار عشان ميتهريش)
وأتركها حوالى ساعه وما تقلقيش من طول المده لان السمكه تبدو طريه بس لما تحطيها تسلق بتشد شويه لانها شبه اللحمه زى ما قلت قبل كده
وبعدين نطفىء النار ونصفيها فى مصفه وهتشوفى لونها افتح ازاى.
فصصته فصوص متوسطة الحجم
وبعدين أعمل الصوص
عباره عن رأس ثوم وأدقها بملح وكمون ---- وحوالى نصف كوب زيت ---- وربع كوب خل ---- عصير ثلاث ليمونات
وأضع كل مقادير الصوص على النار وأضع فيها فصوص السمك وأتركها تغلى مدة عشر دقائق لتتشرب جزء من الصوص وبس كده خلاص أتركه يبرد .
وبعدين ممكن أضعه فى علب فى الثلاجه لحين الاستعمال...ولو الصوص قليل أزود شوية زيت على وجهه للحفظ
ممكن أضافة فلفله حاره حسب الرغبه مدقوقه مع الثوم للى بيحب التونه الحاره وشوية طحينه ورغيف وبالف هنا وشفا
تحياتي ابوكريم
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء أكتوبر 01, 2019 8:14 pm من طرف Admin
» دموع الندم
الأحد مارس 10, 2019 9:03 pm من طرف Admin
» من صفحات العمر
السبت ديسمبر 22, 2018 10:47 am من طرف Admin
» ليله من الليالي
الأربعاء سبتمبر 19, 2018 12:25 pm من طرف Admin
» همسه حنان من الزمان
الإثنين أبريل 30, 2018 12:49 pm من طرف Admin
» حكت لي فسمعتها
الثلاثاء أبريل 10, 2018 2:12 pm من طرف Admin
» عاوزه مني ايه
الخميس أبريل 05, 2018 3:16 pm من طرف Admin
» ساكن الروح
الأربعاء مارس 14, 2018 1:29 pm من طرف Admin
» حبيبتي وانا محبوبها
الأربعاء مارس 07, 2018 12:27 pm من طرف Admin